Μέθοδος GIG

Η Μέθοδος Διδασκαλίας GIG διαφοροποιεί την σχολή μας  από άλλα  μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Η Μέθοδος, που δημιουργήθηκε το 2011, εξελίσσεται συνεχώς και οδηγεί τον μαθητή στη σωστή αντίληψη της μουσικής και τον μετατρέπει σταδιακά, από σπουδαστή σε πραγματικό μουσικό.

Δοκιμαστικό Μάθημα

Η πρώτη επαφή του μαθητή με το GIG δεν αποτελεί απλά ένα δοκιμαστικό μάθημα. Πριν από όλα, οι έμπειροι καθηγητές και σύμβουλοι της σχολής μας  θα συζητήσουν με τον υποψήφιο κιθαρίστα με σκοπό να κατανοήσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του και να του παρουσιάσουν τα προγράμματά αλλά και τις επιλογές που του προσφέρουμε.

Το δοκιμαστικό μάθημα στο Guitar Institute of Greece ΔΕΝ είναι μία εξέταση των παικτικών ικανοτήτων του σπουδαστή. Αποτελεί την έναρξη μίας ολιστικής προσέγγισης που θα οδηγήσει στην κατανόηση των στόχων του μαθητή και στην επιλογή του κατάλληλου προγράμματος που ταιριάζει επακριβώς στις ανάγκες του.

Οι άξονες του δοκιμαστικού μαθήματος:

 1. Αξιολόγηση: Εύρεση του ακριβούς επιπέδου του σπουδαστή.
 2. Καθοδήγηση: Επιλέγεται το σωστό πρόγραμμα σπουδών.
 3. Στοχοθέτηση: Κάθε σπουδαστής έχει διαφορετικούς τελικούς στόχους (πτυχίο, εργασία, χόμπι κλπ).
 4. Επιλογή: Κατόπιν όλων των παραπάνω, επιλέγεται ο κατάλληλος καθηγητής που να ταιριάζει με τον μαθητή (κοινά ακούσματα, μουσικό backround κ.τ.λ )

* Το δοκιμαστικό μάθημα στο GIG διαρκεί 30 με 50 λεπτά και είναι απολύτως δωρεάν.

Κορμός Μαθημάτων

Ο Κορμός Μαθημάτων αναπτύσσει τη Μέθοδο GIG σε όλα τα στάδια εκμάθησης κιθάρας. Με την ολοκλήρωση των 6 επιπέδων, ο σπουδαστής του GIG θα είναι ένας ολοκληρομένος  μουσικός – κιθαρίστας και εμείς περήφανοι γι’ αυτόν.

Η ύλη περιλαμβάνει:

Τα βιβλία μας

Για τα πτυχία της ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας, διαθέτουμε τη δικιά μας ύλη (6 βιβλία για 6 επίπεδα).

Η ύλη μας διδάσκεται από όλους τους καθηγητές με βασικό πλεονέκτημα, εκτός της εκμάθησης του οργάνου, να μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή να γνωρίζουμε το επίπεδο αλλά και την πρόοδο του κάθε μαθητή.

Θεωρία και Πρακτική

Ένα ακόμα στοιχείο της Μεθόδου GIG είναι η ταυτόχρονη διδασκαλία θεωρίας και πρακτικής (παιξίματος κιθάρας).

Η παράλληλη εκμάθηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά στα πρώτα επίπεδα, ώστε ο μαθητής να καταλαβαίνει  ακριβώς όταν διδάσκεται κάποιο θέμα της θεωρίας πως εφαρμόζεται στην κιθάρα.

Μάθημα τεχνικής

Το ομαδικό μάθημα τεχνικής επιτρέπει στον μαθητή του GIG να βελτιώσει ταχύτερα την ικανότητα  στο παίξιμο της κιθάρας. Για αυτό τον λόγο, στα 3 πρώτα βιβλία της ύλης μας, πέρα από την ταυτόχρονη διδασκαλία θεωρίας και πρακτικής, ο μαθητής κάνει επιπλέον ομαδικό μάθημα τεχνικής (1 ώρα την εβδομάδα).

Το ομαδικό μάθημα προσφέρει τα εξής:

 • Ανεξαρτησία στα δάκτυλα
 • Αντοχή
 • Ταχύτητα
 • Συγχρονισμό
 • Ομαδικότητα στο παίξιμο

Ρεπερτόριο

Από  το πρώτο κιόλας επίπεδο στο GIG, υπάρχει ρεπερτόριο γνωστών τραγουδιών  έτσι ώστε :

 • Να καλύπτετε η ανάγκη του μαθητή να παίξει τραγούδια
 • Να έχει κίνητρο να προχωρήσει
 • Να βλέπει πως εφαρμόζονται στην πράξη αυτά που μαθαίνει στο μάθημα (παίξιμο, θεωρία/αρμονία, τεχνική)

Επιπλέον στοιχεία

Η Μέθοδος GIG διαθέτει πολλά ακόμη μοναδικά πλεονεκτήματα. Στην ύλη σπουδών του Ινστιτούτου μας, περιλαμβάνονται τα εξής:

 • Ρεπερτόριο και αυτοσχεδιασμός σε ΟΛΑ τα είδη της σύγχρονης μουσικής. Ο μαθητής θα διευρύνει τους ορίζοντές του, θα αντιληφθεί πώς ξεχωριστά είδη μουσικής συνδέονται μεταξύ τους και θα μάθει διαφορετικές τεχνικές παιξίματος.
 • Μουσική τεχνολογία. Εισαγωγή στις βασικές τεχνικές Midi και Audio. Ο μαθητής μας δεν βγαίνει ποτέ “απροετοίμαστος” από τη Σχολή, ειδικά αν επιλέξει την επαγγελματική ενασχόληση με την κιθάρα.
 • Εκπαίδευση στη χρήση ενισχυτών και πεταλιών. Από έναν κλασικό “λαμπάτο” ενισχυτή μέχρι ένα σπάνιο πετάλι, ο μαθητής εμπεδώνει πώς να δημιουργεί ήχο, διδάσκεται όλη την απαραίτητη συνδεσμολογία, κλπ.

Τέλος, ο κάθε σπουδαστής του GIG απολαμβάνει τις εξής προσφορές μέσα στη σεζόν:

 • 2 Live Full Band (φωνή, τύμπανα, μπάσο, κιθάρες)
 • 1 ηχογράφηση στο Electricity Studio της σχολής
 • 1 video clip για το κανάλι του GIG στο YouTube