Ηλεκτρική κιθάρα

Για τους σπουδαστές κιθάρας που είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν το δρόμο της σκληρής εξάσκησης και μελέτης, υπάρχει το πρόγραμμα απόκτησης του GiG Master Degree για ηλεκτρική κιθάρα. Ο κύκλος σπουδών ολοκληρώνεται σε 8 επίπεδα και αποτελείται από 2 σκέλη:

Πτυχίο: Μέχρι το 6ο επίπεδο ο σπουδαστής εμβαθύνει στη θεωρία και την αρμονία της μουσικής και διαβάζει παρτιτούρες “prima vista” (sight reading) ενώ ταυτόχρονα γίνεται εξαιρετικός δεξιοτέχνης της κιθάρας, παίζοντας ασταμάτητα. Η ολοκλήρωση των 6 αυτών  επιπέδων καθιστά τον σπουδαστή ικανό να διδάξει πολλά και διαφορετικά είδη (blues, jazz, funk, rock, metal) και στιλ παιξίματος, να εργαστεί ως session μουσικός ή να δημιουργήσει μια δική του μπάντα!

Με την ολοκλήρωση των 6 επιπέδων του Πτυχίου, ο σπουδαστής μπορεί, αν το επιθυμεί, να δώσει εξετάσεις για το πτυχίο του Βρετανικού Πανεπιστημίου του Rock School.

Δίπλωμα: Στο 7ο και 8ο επίπεδο, με τη συνδρομή του αντίστοιχου εξειδικευμένου καθηγητή, ο σπουδαστής επιλέγει την ειδικότητα και το ύφος της μουσικής που προτιμά (blues, funk, rock, metal, jazz κ.α). Μαθαίνει τι κάνει το στυλ της επιλογής του να ξεχωρίζει, μελετώντας και αποκτώντας ειδικευμένη γνώση για τον εξοπλισμό, τον ήχο, το ρεπερτόριο, τη τεχνική και την ιστορία του συγκεκριμένου στυλ.

"Μερικές φορές θες να παρατήσεις την κιθάρα, θα μισήσεις την κιθάρα. Αλλά αν κολλήσεις μαζί της τότε σίγουρα θα ανταμειφθείς!"

Jimmy Hendrix