Το Σάββατο 12/3 στις 12μμ στο GIG της Αθήνας (Ερεσού 29 & Ζωοδόχου Πηγής Εξάρχεια) θα πραγματοποιηθεί δίωρο σεμινάριο με θέμα «Δομή, μελωδική και αρμονική ανάπτυξη των Λαϊκών δρόμων». Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δημήτρης Μυστακίδης. To σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι ασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο με την αστική λαϊκή μουσική είτε σαν μουσικοί είτε σαν τραγουδιστές ανεξαρτήτως μουσικών γνώσεων και επιπέδου.
Την Κυριακή 13/3 την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί τρίωρο σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στις τεχνικές της λαϊκής κιθάρας». Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν κιθαρίστες που θέλουν να αποκτήσουν μια εικόνα του τρόπου λειτουργίας αλλά και των τεχνικών της λαϊκής κιθάρας.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης είναι γνωστός από τις συνεργασίες του, ως κιθαρίστας, στις μπάντες του Νίκου Παπάζογλου και του Θανάση Παπακωνσταντίνου και τις δισκογραφικές του δουλειές «16 ρεμπέτικα με κιθάρα» και «Εσπεράντο» που περιέχουν τραγούδια από όλες τις περιόδους του αστικού λαϊκού τραγουδιού ενορχηστρωμένα αποκλειστικά με λαϊκές κιθάρες, αλλά έχει και άλλη μία ιδιότητα, αυτή του δασκάλου. Από το 2001 είναι καθηγητής στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, όπου διδάσκει λαϊκή κιθάρα, λαούτο και σύνολα, ενώ από το 2014 διδάσκει το μεταπτυχιακό τμήμα της Σχολής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το GIG είναι μία πρωτοποριακή και καινοτόμος σχολή Κιθάρας, απόλυτα αφοσιωμένη και εξειδικευμένη στην διδασκαλία όσων απαιτούνται, τόσο για την γνώση και εξοικείωση με το όργανο και την μουσική θεωρία, όσο και για την πλήρη και δεξιοτεχνική κατοχή αυτού.
Διδάσκονται όλα τα “στυλ” μουσικής σε όλα τα είδη κιθάρας!
https://www.youtube.com/user/gigcomgr

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά 16:00 – 20:00
Τ: 210 38 10 991 Αθήνα & Τ: 210 41 01 811 Πειραιά

Κόστος συμμετοχής: Σάββατο 10€ / Κυριακή 30€
Κόστος συμμετοχής και για τις δύο ημέρες 30€